Top

Exo Terra UVB 150

  • Exo Terra  UVB 150
23,95


De Exo Terra UV-B 150 lamp straalt optimale hoeveelheden UVB uit, te vergelijken met die van schaduwrijke omgevingen zoals regenwouden of andere tropische gebieden. Reptielen die in deze omgeving leven zijn onderhevig aan een matige UV straling, te wijten aan de klimatologische omstandigheden (redelijk hoge luchtvochtigheidsgraad, weersveranderingen, etc) die verhinderen dat ongefilterd zonlicht de zonneplaats van de reptielen bereikt. De optimale Vitamine D3 Yield Index verzekert de vitamine D3 fotosynthese die de absorptie van calcium ondersteunt en metabolische ziekten voorkomt. New Spectrum! Former Repti Glo 5.0. Ideaal voor alle tropische en subtropische reptielen. Optimale niveaus van UVB zijn effectief tot op 40 cm hoogte. Waar de noodzakelijke  UVB stralingen voor een optimaal calciummetabolisme zorgen, zorgt de UVA straling voor het stimuleren van de eetlust, activiteit en voortplantingsgedrag.
Zonder gebruik van de juiste UVB lamp heeft uw reptiel een sterk verhoogde kans op onder andere rachitis (botontkalking). Rachitis is niet te genezen en zorgt voor veel pijn aan de gewrichten van uw reptiel. Een reptiel die last heeft van Rachitis krijgt vergroeiingen aan onder meer de poten en rug.
Het is van groot belang om bij uw reptiel vanaf de eerste dag na de geboorte tot aan het moment van overlijden een goede Exo Terra UV-B lamp te plaatsen. Jonge dieren vereisen meer UVB straling dan volwassen dieren. Deze UVB lampen dienen èèn keer per jaar vervangen te worden. De UVB lampen gaan niet snel kapot en blijven lang branden, de intensiteit van de nodige UVB straling neemt echter in de loop van een aantal maanden af. Iedere UVB lamp geeft na èèn jaar geen UVB straling meer af. Om uw reptiel de voldoende UVB straling te geven, dient de lamp minimaal twaalf uur per dag te branden. De Exo Terra UVB lampen zorgen ook voor de groei en een makkelijke vervelling.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over