Top

UV-B lampen

De juiste lampen zijn van essentieel belang voor de algehele gezondheid van uw reptiel. Niet alleen de nodige warmte kan hiermee verschaft worden, maar ook het voor vele dieren belangrijke UV-B licht kan met de juiste lampen gecreëerd worden. Door gebruik te maken van een goede UV-B lamp in combinatie met een compleet vitamine- en mineralen complex, worden veel zeer ernstige aandoeningen voorkomen en ziet uw dier er mooier uit.

Echter is het goed om altijd in gedachten te houden dat voor de meeste dieren geldt dat de juiste lampen gebruiken alleen niet voldoende is om uw dier in perfecte gezondheid te houden. Het gebruik van de juiste voeding en  voedingssupplementen is hierbij minstens even belangrijk.

De belangrijkste mineralen voor reptielen zijn calcium, natrium, kalium, magnesium, jodium, koper, mangaan, zink, selenium en ijzer. 
De belangrijkste vitaminen waar de meeste reptielen om vragen zijn Vitamine A,C en D3.

Vitamine A voorkomt oog- en huidproblemen, draagt bij aan het onderhoud van de botten, onderhoudt het gezichtsvermogen, versterkt het afweersysteem, verbeterd het bloedbeeld en bevorderd en reguleert de celdeling en celgroei.
Vitamine C versterkt het afweersysteem, zorgt voor ijzeropslag en - transport, en bevorderd de calciumstofwisseling. 
Vitamine D3 zorgt voor een goede spijsvertering, ondersteund het hart en het zenuwstelsel en is een van de belangrijkste vitaminen die zorgt voor sterke botten. 

 

UVB lampen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Afhankelijk van uw diersoort  zijn er verschillende typen lampen waar u uit kunt kiezen. Helaas is niet iedere lamp zonder meer geschikt voor ieder diersoort of ieder verblijf. Als u er niet zeker van bent welke lamp uw dier nodig heeft, raden wij u sterk aan u zich goed te laten informeren alvorens een lamp aan te schaffen. 

Binnen ons assortiment vind u diverse merken als Lucky Reptile, Exo-Terra en Reptiles-planet.

Let wel, iedere UVB lamp geeft slechts voor een bepaalde periode een goede hoeveelheid UV(B) straling af. De lampen blijven welliswaar voor ons oog gewoon branden, maar na gemiddeld een jaar, sommige type lampen slechts 8 maanden, neemt de gewenste straling af en moet de lamp vervangen worden. 

Exo Terra  UVB 150

Exo Terra UVB 150

€ 23,95
Exo Terra UVB 100

Exo Terra UVB 100

€ 22,95
Exo Terra UVB 200

Exo Terra UVB 200

€ 24,95