Top

Accessoires

Om uw dier optimaal te kunnen verzorgen, zijn er diverse accessoires verkrijgbaar die het werken gemakkelijker en veiliger maken. Bijvoorbeeld een voer pincet zorgt er voor dat je voedseldieren kunt aangeven aan een dier zonder het risico te lopen in je vingers te worden gebeten. Denk hierbij aan diverse soorten slangen, voor het aanbieden van ratten en muizen. Er zijn verschillende soorten pincetten te verkrijgen, qua lengtes en ook een recht pincet of èèn met een bocht. Bij de grotere soorten slangen en of hagedissen is het beter om een groot pincet te gebruiken. Dit om te voorkomen dat uw reptiel in uw handen hapt in plaats van zijn voedsel. Ook bij de hagedissen soorten bij het aanbieden van bijvoorbeeld een Pinky muis, springer muis, volwassen muis of ratten, voer deze niet uit de hand maar met een pincet. Probeer uw hagedis niet teveel met een pincet te voeren, maar laat hem of haar ook jagen. Reptielen die alleen met een pincet gevoerd worden worden al snel te dik en te lui. Ook bij het schoon maken van de bodembedekking van tropische terraria is een pincet makkelijk in het gebruik. Restanten van ontlasting, dode voedseldieren en vervelling verdwijnen vaak tussen de bodembedekking.
Wat ook valt onder de accessoires is de Poop-scoop, deze kan goed van pas komen bij het schoonmaken van de zandbodem in uw terrarium. Hygiène is erg belangrijk in uw terrarium, om uw reptiel gezond te houden.
Oude vervellingen, ontlasting, dode insecten en andere viezigheid is erg slecht voor uw reptiel en uw woestijnzand gaat er van ruiken.
Wij adviseren u om alle accessoires die uw gebruikt heeft in het terrarium goed te ontsmetten na gebruik. 
de voeder pincet kunt u met warm water schoonmaken en daarna met een desinfectie middel reinigen.
De Poop-scoop van Exo Terra na het reinigen en desinfecteren goed afdrogen.

Kunt u uw accessoire niet vinden? Stuur ons gerust een berichtje. Wellicht kunnen we u helpen.

Desinfectie gel

Desinfectie gel

€ 2,50
Exo Terra Feeding Tong

Exo Terra Feeding Tong

€ 21,95
Exo Terra Poop Scoop

Exo Terra Poop Scoop

€ 10,95
Lucky Reptile Terra Lock PLus

Lucky Reptile Terra Lock PLus

€ 17,95
Lucky Reptile Tweezer straight

Lucky Reptile Tweezer straight

€ 15,95
Reptihouse Vermiculiet

Reptihouse Vermiculiet

€ 2,95
Reptihouse Watersprayer

Reptihouse Watersprayer

€ 4,95