Top

Boomschijf beukenhout

  • Boomschijf beukenhout
1,00

Houten boomschijven kunnen een mooie decoratie aanvulling zijn in uw tropische terrarium en tevens dienen als stevige ondergrond voor bijvoorbeeld een waterbakje of schaaltje Repashy voor uw Wimpergekko. Eventueel is de boomschijf gemakkelijk te bewerken om een dergelijk bakje er in te kunnen laten verzinken.

Ook schuilplaatsen voor bijvoorbeeld kikkers, salamanders, kleine hagedissen en bodem bewonende spinnen, zijn met deze boomschijven gemakkelijk te realiseren. Insecten als kevers vinden de boomschijven vaak ook erg interessant. Keverlarven zullen zich geregeld onder de schijven verschansen en zullen ook aan het hout gaan eten als deze eenmaal zacht begint te worden. Ook schorsrestanten zullen dankbaar worden verorberd door de larven.
Let wel, het toevoegen van een boomschijf bij keverlarven moet niet gezien worden als het toevoegen van voldoende voeding. Het is belangrijk om ook andere producten als pellet voeding, eikels, bladresten,... te blijven toevoegen. 

In vochtige verblijven is het mogelijk om mos te kweken op deze boomschijven om een nog natuurlijker aangezicht te realiseren. Onthoud wel altijd dat zeker (chemisch) onbehandeld hout in een vochtige omgeving kan gaan "werken". Dit kan inhouden dat de vorm van de schijf veranderd. In veel gevallen zal dit betekenen dat de boomschijf bol gaat staan. In vochtige kikkerverblijven kan dit echter ook als voordeel gezien worden, daar dit zorgt voor meer vochtige schuilplaatsen onder de schijven.

De boomschijven zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten, zijnde
  • small (circa 6 cm doorsnede, 2 tot 4 cm dik)
  • medium (circa 14 cm doorsnede, 4 tot 6 cm dik)

Let wel, het betreft hier een natuurproduct. Het product dat u ontvangt kan ietwat in afmeting, kleur en vorm afwijken ten opzichte van de hier getoonde foto en de hierboven genoemde afmetingen.

De boomschijven zijn biologisch behandeld tegen eventuele parasieten, en daarom volledig veilig te gebruiken in uw dierverblijf. Hierbij is gebruik gemaakt van langdurige bevriezing van het product.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over