Top

Warmtematten en -kabels

Het gebruik van warmtematten of -kabels kan een uitkomst bieden als (extra) warmtebron voor uw dier. Veelal worden warmtematten of warmtekabels gebruikt om een beperkt deel van het verblijf enkele graden hoger te verwarmen, veelal hoofdzakelijk tijdens de nachten.
Echter vraagt het gebruik van deze producten wel om enige voorbereiding en kennis. Goed om te weten vooraf aan de aanschaf van een warmtemat zijn de volgende punten:

  • Warmtematten kunnen voor vooral kleine dieren erg snel te warm worden. Gebruik nooit een warmtemat die meer dan één derde van het bodemoppervlak van het verblijf bekleed.
  • Zeker bij kleinere dieren zoals geleedpotigen is het eigenlijk altijd beter om bij het gebruik van een warmtemat de mat niet onder maar achter of aan een zijkant van het terrarium te plaatsen, zodat de bodem waar het dier zich op bevind zeker niet te heet kan worden.
  • Voor zowel warmtematten als warmtekabels geldt dat de dieren er niet in direct contact mee mogen komen
  • Plaats een warmtemat of -kabel nooit rechtstreeks op het glas van uw terrarium. Het glas zal door de hitte van de mat of kabel springen. Er moet altijd een ruimte van ten minste 1 centimeter tussen het verwarmingsproduct en het glas van uw verblijf zitten, zodanig dat het verwarmingsproduct in staat is om zijn warmte af te kunnen geven. Het product kan anders oververhit raken en defect raken. In het ergste geval kan er dan zelfs brand ontstaan!
Als u geen ervaring met dergelijke producten heeft, of als u niet zeker weet welk product voor uw dier het meest geschikt is, raden wij u aan om u goed te laten informeren alvorens een product aan te schaffen. 
Binnen ons assortiment vind u producten van Heatel en Exo-Terra. Zit het door u gewenste product er niet bij of wilt u graag advies of verdere informatie? neemt u gerust contact met ons op, wij helpen u graag!


Heattel warmtemat

Heattel warmtemat

€ 9,95