Top

Natuurlijke inrichtingsmaterialen

Onder natuurlijke inrichtingsmaterialen verstaan wij onder meer, Portugees kurkeiken, liaan, kurk achterwand, stenen, planten, veenmos, sphagnum mos, reptielen en woestijn zand.
Wij bieden een variatie aan merken zoals Dragon, Namiba terra, Euro-zoo, Exo-Terra, Zoo-Med en Lucky Reptile.
Om een terrarium in te richten voor uw reptiel, moet u met een aantal dingen rekening houden.
Al deze merken leveren producten die voor uw terrarium geschikt zijn.
Gebruik voor de inrichting van uw terrarium alleen natuurlijke inrichtingsmaterialen, die speciaal voor reptielen bedoel zijn.
Producten van buitenaf zijn vaak besmet met parasieten en bacteriën die gevaarlijk en zelfs dodelijk kunnen zijn voor uw reptielen.
Ook bij de woestijn terraria is van groot belang dat u speciaal woestijn zand gebruikt.
In onze eigen geschreven boekje Ziektes en Aandoeningen bij reptielen, kunt u hier meer over lezen. Dit boekje is een must voor de reptielen houder.
Naast het feit dat een mooi ingericht terrarium een stukje natuur in huis is, is het belangrijkste dat uw reptiel leeft in een stuk na gebootste natuurlijke omgeving. Dit bereikt u onder meer door met natuurlijke inrichtingmaterialen te werken. Voor een woestijnbewoner is woestijnzand een belangrijk onderdeel in het terrarium. Daarnaast een stevig maar natuurlijk uitziend schuilplaats. Ook kunt u werken met rotsen en stenen die vast op hun plaats leggen en niet kunnen verschuiven als het dier gaat graven.
in een subtropisch of een tropisch terrarium kunt u bijvoorbeeld Coco-Humus of Bark als bodembedekking gebruiken, ook deze producten vallen onder naruurlijke inrichtingsmaterialen.
Als klim mogelijkheid kunt u liaan of Portugees kurkeiken gebruiken. Hoe meer schuilplaatsen u gebruikt, hoe beter uw reptiel zich rhuis voelt. Als alle codities in het terrarium goed zijn voor uw reptiel, zult u zien dat uw reptiel zich prima vermaakt en zelfs zich voortplant in uw terrarium er van uitgaande dat u een kweekgroep of kweekkoppel heeft.

Boomschijf beukenhout

Boomschijf beukenhout

€ 1,00
Portugees kurkeiken

Portugees kurkeiken

€ 10,00