Top

Combi lampen

De juiste lampen zijn van essentieel belang voor de algehele gezondheid van uw reptiel. Niet alleen de nodige warmte kan hiermee verschaft worden, maar ook het voor vele dieren belangrijke UV-B licht kan met de juiste lampen gecreëerd worden. Door gebruik te maken van een goede UV-B lamp in combinatie met een compleet vitamine- en mineralen complex, worden veel zeer ernstige aandoeningen voorkomen en ziet uw dier er mooier uit.

Echter is het goed om altijd in gedachten te houden dat voor de meeste dieren geldt dat de juiste lampen gebruiken alleen niet voldoende is om uw dier in perfecte gezondheid te houden. Het gebruik van de juiste voeding en  voedingssupplementen is hierbij minstens even belangrijk.

De belangrijkste mineralen voor reptielen zijn calcium, natrium, kalium, magnesium, jodium, koper, mangaan, zink, selenium en ijzer. 
De belangrijkste vitaminen waar de meeste reptielen om vragen zijn Vitamine A,C en D3.

Vitamine A voorkomt oog- en huidproblemen, draagt bij aan het onderhoud van de botten, onderhoudt het gezichtsvermogen, versterkt het afweersysteem, verbeterd het bloedbeeld en bevorderd en reguleert de celdeling en celgroei.
Vitamine C versterkt het afweersysteem, zorgt voor ijzeropslag en - transport, en bevorderd de calciumstofwisseling. 
Vitamine D3 zorgt voor een goede spijsvertering, ondersteund het hart en het zenuwstelsel en is een van de belangrijkste vitaminen die zorgt voor sterke botten. 

Combilampen zijn vaak een perfecte oplossing om uw dier gemakkelijk zonder het gebruik van meerdere lampen te voorzien in de omgevingstemperaturen, maar ook in de gevraagde UVA- én UVB-straling. In ons assortiment vind u enkele goede combilampen van de merken Lucky reptile en Reptiles-planet. Het voordeel van de door ons aangeboden combi lampen is dat dit lampen zijn waarbij de ballast reeds is ingebouwd en er dus geen extra voorschakelapparaat meer hoeft te worden aangeschaft. 

Exo Terra Solar glo

Exo Terra Solar glo

€ 48,95