Top

Warmtelampen

Nagenoeg ieder reptiel, amfibie of geleedpotige vraagt ergens wel een vorm van verwarming en/of verlichting in zijn verblijf.
Afhankelijk of u een dag of nachtdier heeft, zult u ook hier de lampen op moeten aanpassen. Een speciale daglichtlamp zorgt ervoor dat het dag- en nacht ritme op de juiste wijze gerealiseerd wordt inclusief een groot deel van het natuurlijke lichtspectrum. Belangrijk is wel om hierbij te onthouden dat de meeste warmtelampen geen UVB straling afgeven. Hiervoor heeft u een Combilamp of een  UVB lamp nodig.

Bij de dag actieve reptielen moet de warmtelamp minimaal twaalf uur per dag branden op steeds dezelfde tijden. Het is makkelijk om een tijdschakelaar hiervoor te gebruiken, zodat uw reptiel het benodigde ritme krijgt.

Een goede warmtelamp zorgt onder andere voor een goede vertering van het voedsel. Ook regelt een warmtelamp een natuurlijk dag en nacht ritme bij uw reptiel.
Te lage en te hoge temperaturen in uw terrarium kan zorgen voor diverse problemen bij uw reptielen. Onderkoeling kan onder andere zorgen voor het niet verteren van het voedsel, waardoor voedselresten in de maag gaan rotten. Uw reptiel zal dan komen te overlijden.
Bij oververhitting, wat veel voorkomt in de zomer periode, zorgt de temperatuurstijging ervoor dat uw reptiel niet kan afkoelen. Deze zal dan snel overlijden als er geen koele plek meer is in het verblijf.
Uw reptielen moeten altijd een warme plaats en een koele plaats in het terrarium hebben, het is afhankelijk van uw diersoort Wat hierbij de gemiddelde temperaturen moeten zijn.

De juiste temperaturen kunnen gemeten met bijvoorbeeld een digitale thermometer. Om goed te kunnen bepalen of de temperaturen in uw verblijf goed zijn, moet u altijd op meerdere punten in uw verblijf meten. Ruwweg gezegd legt u de thermometer in de schuilplaats(en), recht onder de lamp en in de voorste hoeken van het verblijf. Dieren die in hogere terraria leven, vragen om extra meetpunten boven in het verblijf. Terrariums hoger dan 60 centimeter zullen over het algemeen bovenin warmer zijn dan op de bodem.
Ook de plaats waar uw terrarium staat, kan van invloed zijn op de temperatuur in het terrarium.

Weet u niet welke lamp voor uw dier het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op, wij kunnen u adviseren welke warmte lampen u het beste kunt gebruiken voor uw geliefde dier.

Zit uw gewenste product hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wellicht kunnen we het voor u bestellen.
Exo Terra infrared baskingspot

Exo Terra infrared baskingspot

€ 9,95
Exo-Terra Daylight baskingspot

Exo-Terra Daylight baskingspot

€ 8,95
Exo-Terra Daytime heatlamp

Exo-Terra Daytime heatlamp

€ 8,95
Exo-Terra Halogen basking spot lamp

Exo-Terra Halogen basking spot lamp

€ 14,95
Exo-Terra Intense baskingspot

Exo-Terra Intense baskingspot

€ 6,95
Exo-Terra Night heatlamp

Exo-Terra Night heatlamp

€ 8,95
Lucky Reptile Halogen Sun Mini 20W Double Pack.

Lucky Reptile Halogen Sun Mini 20W Double Pack.

€ 10,95