Top

Voer- en waterschalen

Voer-en waterschalen zijn een belangrijk onderdeel voor het terrarium. Deze zijn verkrijgbaar in diverse merken waaronder; Exo Terra, Dragon en Zoo-Med. Natuurlijk zijn deze water-en voerschalen in diverse afmetingen en kleuren te verkrijgen.
In de meeste terraria zijn voer-en waterschalen van groot belang voor uw reptiel.
Denk hierbij eens aan slang, een slang die moet vervellen ligt graag in zijn waterbak om de vervelling wat makkelijker te maken.
Ook een hagedis zal het vooral in de zomer periode heerlijk vinden om af en toe in het water te gaan liggen. Buiten het feit dat alle insecten eters wat vocht middels hun voeding binnen krijgen. kunnen zij als het warm is een extra slokje water waarderen.
Bij de grotere soorten hagedissen, denk hierbij onder aan Leguanen en Wateragamen, is juist een groot watergedeelte een must voor het dier.
Deze soorten vinden het heerlijk om te zwemmen en soms te jagen op eventuele vissen.
Eigenlijk alle soorten hagedissen hebben baat bij een Wormdish in het terrarium, hier kunnen en maken zij dankbaar gebruik van om de Meel wormen of Morio wormen op te eten. Het is ook zeer belangrijk om de Voer-en waterschalen elke dag goed schoon te maken. Dit om bacterièn te voorkomen, hier kunnen uw reptielen ziek van worden.
Exo Terra Feeding Dish

Exo Terra Feeding Dish

€ 7,95
Exo Terra Water Dish

Exo Terra Water Dish

€ 6,95
Exo Terra Waterfall

Exo Terra Waterfall

€ 48,95
Exo Terra Worm Dish

Exo Terra Worm Dish

€ 8,95